Samarbete får stålpendeln att gå

Oavsett väderförhållanden och årstid måste Stålpendeln mellan Luleå och Borlänge alltid fungera. Tack vare förebyggande och avhjälpande underhåll säkerställer Euromaint att allt fungerar på ett säkert och smidigt sätt.

– Euromaint överträffar ofta våra förväntningar när det gäller den support vi får från dem, säger Roland Rubischung, AAEs Operativa Chef i Skandinavien.

Stålbolaget SSAB är beroende av dagliga stålleveranser från Luleå till stålverket i Borlänge. Uteblivna leveranser betyder ingen produktion, vilket skulle vara allvarligt för SSAB. Det ligger därför ett stort ansvar på AAE, som är det schweiziska företag som hyr ut de 300 vagnarna som ingår i Stålpendeln.

Vagnarna måsta alltid vara i perfekt skick och om något skulle gå sönder ska det omedelbart repareras. Allt underhåll och reparationer görs antingen på Euromaints verkstad i Luleå eller via mobila enheter i fält.

– Vi söker alltid efter den partner som kan ge den bästa servicen till en rimlig kostnad och som har tillräcklig kapacitet. Naturligtvis måste även våra samarbetspartners uppfylla alla säkerhetskrav. Säkerheten går alltid först. Euromaint levererar på alla punkter, säger Roland Rubischung.

Stor aktör som måste lita på sina partners
AAE är en stor aktör inom uthyrning av godsvagnar i Europa. Med huvudkontor i Schweiz och en verksamhet som täcker hela Europa läggs ett stort ansvar på AAEs partners.

– Vi måste kunna lita på våra partners till 100 procent, menar Roland Rubischung. Roland Rubischung anser att Euromaints utmärkta kvalitetsarbete uppfyller deras höga krav.

Ladda ned broschyr